Pierwsze szkolenie firmowe

Pytanie na forumODP
Pierwsze szkolenie firmowe
forumForum » Pytania biznesowe
flagData pytania:2021-10-09 16:44:57
flagAktualizacja:2025-09-09 04:06:11
ID: 6581f01f2d7aa

Mam własny, stosunkowo nowy biznes. Niedługo będę przeprowadzał takie pierwsze duże szkolenie dla pracowników. Nie ukrywam, że to coś nowego i nie wiem na co zwrócić uwagę. Macie jakieś porady dla mnie?

Porada

Aby pierwsze szkolenie firmowe przebiegło pomyślnie, warto zadbać o kilka kluczowych aspektów, przede wszystkim określ jasne cele szkolenia, aby uczestnicy wiedzieli, czego się spodziewać, przygotuj angażujące materiały, prezentacje i ćwiczenia, które utrzymają uwagę pracowników, zapewnij komfortowe warunki, odpowiednie miejsce, przerwę na odpoczynek i posiłki, stwórz atmosferę otwartości i zachęcaj do zadawania pytań, dzielenia się doświadczeniami, zbierz feedback po szkoleniu, aby dowiedzieć się, co poszło dobrze, a co można poprawić w przyszłości, pamiętaj o elastyczności, dostosuj program do potrzeb i oczekiwań uczestników, monitoruj postępy i sprawdzaj, czy cele szkolenia są realizowane, na koniec podsumuj najważniejsze wnioski i ustal dalsze kroki.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close