Jak często się masturbować?

Pytanie na forumODP
Jak często się masturbować?
forumForum » Pytania erotyczne
flagData pytania:2021-11-08 21:06:26
flagAktualizacja:2025-09-09 04:30:11
ID: 6581f02022552

Mam 21 lat i masturbuje się prawie codziennie, nie mam dziewczyny, a o seksie myśle praktycznie cały czas. Jaka częstotliwość masturbacji może być niedobra dla zdrowia? Czy mogę to robić codziennie i nie będę miał później jakiś problemów?

Porada

Częstotliwość masturbacji, nawet codzienna, zazwyczaj nie jest zagrożeniem dla zdrowia fizycznego, o ile nie ma bólu czy dyskomfortu. Ważne jest obserwowanie wpływu na psychikę i codzienne życie. Jeśli myśli o seksie stają się obsesyjne, a masturbacja prowadzi do poczucia przymusu, izolacji, zaniedbywania obowiązków, czy utrudnia nawiązywanie relacji, wskazuje to na problem. W takiej sytuacji zaleca się konsultację ze specjalistą, na przykład seksuologiem lub psychologiem, który pomoże ocenić sytuację, doradzić w zarządzaniu popędem i wspierać w poszukiwaniu równowagi, kluczowej dla dobrostanu.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close