Moja dziewczyna ma problem z seksem

Pytanie na forumODP
Moja dziewczyna ma problem z seksem
forumForum » Pytania erotyczne
flagData pytania:2021-10-25 17:49:03
flagAktualizacja:2025-09-09 04:34:11
ID: 6581f01fd40c4

Mamy po 29 lat, kwestia seksu zawsze była problemem dla mojej partnerki. Nie cieszyło jej to zupełnie. Jesteśmy ze sobą od 5 lat. Gdy seks pojawiał się, był krótki i mało satysfakcjonujący, jakby z konieczności. Bardzo ją kocham, dlatego jesteśmy dalej razem, ale nie wiem, czy mogę tak dłużej. Co mogę zrobić, aby zmieniła podejście do seksu?

Porada

Kluczowe jest otwarte porozmawianie z partnerką o jej odczuciach, potrzebach i obawach związanych z seksem, rozmowa powinna odbyć się w atmosferze wzajemnego zrozumienia i akceptacji, warto rozważyć konsultację z seksuologiem, który pomoże zidentyfikować przyczyny problemu i zaproponować odpowiednie rozwiązania, można również spróbować eksperymentować z różnymi formami pieszczot i aktywności seksualnych, aby odkryć, co sprawia partnerce przyjemność, ważne jest, aby pamiętać, że zmiana podejścia do seksu wymaga czasu i cierpliwości, nie należy wywierać presji na partnerkę, a skupić się na budowaniu bliskości i intymności, wspólne spędzanie czasu, rozmowy o uczuciach i okazywanie sobie czułości mogą pomóc w poprawie relacji i zwiększeniu satysfakcji z życia seksualnego, warto też pamiętać, że brak satysfakcji seksualnej nie musi oznaczać braku miłości, a rozwiązanie problemu może wzmocnić związek.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close