Uszkodziłem kartę do bankomatu, co teraz?

forum | Forum » Pytania finansowe | |
flag | Data pytania: | 2021-09-23 14:45:45 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 04:48:10 |
Wczoraj byłem ze znajomymi na mieście i przez przypadek uszkodziłem swoją kartę płatniczą. Próbowałem dzisiaj w sklepie i niestety nie mogę nią płacić zbliżeniowo. Czy dostanę bez problemu nową kartę w banku?
Uszkodzenie karty płatniczej to problem, należy więc niezwłocznie podjąć działania, pierwszym krokiem powinno być skontaktowanie się z bankiem, można to zrobić telefonicznie, osobiście w placówce, lub za pośrednictwem bankowości internetowej, trzeba zgłosić uszkodzenie karty, a następnie zawnioskować o wydanie duplikatu, bank z pewnością poinformuje o procedurze, czasie oczekiwania, ewentualnych kosztach, w międzyczasie, jeśli to możliwe, warto korzystać z płatności mobilnych, na przykład BLIK-a, lub kart wirtualnych, należy pamiętać o zabezpieczeniu konta, zwłaszcza jeśli istnieje podejrzenie, że uszkodzenie karty mogło narazić ją na nieautoryzowany dostęp, w takiej sytuacji warto rozważyć tymczasowe zablokowanie karty, do czasu otrzymania nowej.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedzi | Oceń | |
---|---|---|
W większości przypadków tak, ale bank na pewno będzie wymagał dodatkowej opłaty za wymianę karty na nową. Zazwyczaj jest to drobna opłata, ale raczej nie będzie możliwości jej uniknięcia. Ocena: 2 | ||
Jak zapłacisz to na pewno dostaniesz Ocena: 1 |
library_books Jak planować wydatki? » | |
library_books Spłata zobowiązań przy pożyczce koleżeńskiej » | |
library_books Szybki kredyt » |
|