Brak internetu?
| forum | Forum » Pytania komputerowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-23 20:37:56 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 04:49:10 |
Mimo podłączonego szybkiego internetu co jakiś czas mam trudności z nawiązaniem połączenia. Zanika sieć wi-fi. Myślę, że to może być spowodowane tym, że wszyscy wokół mają też aktywne sieci wi-fi i moja się po prostu gubi. Czy istnieje jakiś sposób, by tego uniknąć? Nie mogę podłączyć internetu kablem z powodu odległości.
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Problem zanikającego połączenia Wi-Fi, wynikający prawdopodobnie z zatłoczenia eteru, wymaga optymalizacji ustawień sieci. Przede wszystkim, rekomenduje się zmianę kanału Wi-Fi w routerze na mniej obciążony, co zredukuje zakłócenia od sąsiednich sieci, poprawiając stabilność. Jeśli urządzenia i router obsługują pasmo 5 GHz, należy je aktywować i preferować, gdyż jest ono zazwyczaj mniej zatłoczone, oferując stabilniejsze połączenie. Ponadto, strategiczne umiejscowienie routera, z dala od przeszkód i innych urządzeń elektronicznych, poprawi jakość sygnału. Regularne aktualizacje oprogramowania routera również mogą zwiększyć jego wydajność.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Problem zanikającego połączenia Wi-Fi, wynikający prawdopodobnie z zatłoczenia eteru, wymaga optymalizacji ustawień sieci. Przede wszystkim, rekomenduje się zmianę kanału Wi-Fi w routerze na mniej obciążony, co zredukuje zakłócenia od sąsiednich sieci, poprawiając stabilność. Jeśli urządzenia i router obsługują pasmo 5 GHz, należy je aktywować i preferować, gdyż jest ono zazwyczaj mniej zatłoczone, oferując stabilniejsze połączenie. Ponadto, strategiczne umiejscowienie routera, z dala od przeszkód i innych urządzeń elektronicznych, poprawi jakość sygnału. Regularne aktualizacje oprogramowania routera również mogą zwiększyć jego wydajność.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Jaki laptop kupić do pracy? » | |
| library_books Komputer stacjonarny do remontu lub wymiany » | |
| library_books Programy antywirusowe » |
|