Denerwujący klawisz insert

Pytanie na forumODP
Denerwujący klawisz insert
forumForum » Pytania komputerowe
flagData pytania:2021-11-25 21:02:32
flagAktualizacja:2025-09-09 04:51:21
ID: 6581f0208d079

Nie wiem jak poradzić sobie z funkcją uruchamianą przez klawisz insert. Ciągle przypadkowo go klikam i kasuje mi się tekst, jeśli piszę szybko to nawet tego nie zauważam i tracę sporo tekstu. Może jest sposób by jakoś go wyłączyć. Nie chcę usuwać klawisza, bo klawiatura będzie przez to nieestetycznie wyglądać.

Porada

Rozwiązaniem problemu denerwującego klawisza Insert jest jego dezaktywacja, można to zrobić programowo, bez usuwania klawisza, co zachowa estetyczny wygląd klawiatury. Istnieją programy, które pozwalają na zmianę funkcji klawiszy, przypisanie im innych akcji, albo całkowite wyłączenie ich działania, warto poszukać takiego oprogramowania. Alternatywnie, system operacyjny może oferować wbudowane narzędzia do zmiany mapowania klawiszy, należy sprawdzić ustawienia klawiatury w panelu sterowania lub ustawieniach systemowych, tam może być opcja wyłączenia lub zmiany funkcji klawisza Insert. Dodatkowo, można rozważyć użycie nakładki na klawisz, która utrudni jego przypadkowe wciskanie, to proste rozwiązanie mechaniczne, które nie wymaga ingerencji w oprogramowanie.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close