Jak się nauczyć excela?

Pytanie na forumODP
Jak się nauczyć excela?
forumForum » Pytania komputerowe
flagData pytania:2021-10-01 21:04:54
flagAktualizacja:2025-09-09 04:53:21
ID: 6581f01ef3136

Dostałam pracę w biurze i przypuszczam, że nie ominie mnie tam używanie excela... Jestem totalną nogą w tym temacie. Worda spokojnie ogarnę, ale excel zawsze był moją zmorą. Jak mogę się go szybko nauczyć? Takich podstaw chociaż...

Porada

Rozpocznij od kursów online, skupiając się na podstawowych funkcjach, takich jak formatowanie komórek, tworzenie prostych formuł i sortowanie danych, ćwicz regularnie, wykorzystując tutoriale i zadania praktyczne, aby utrwalić wiedzę, poszukaj darmowych materiałów edukacyjnych, dostępnych w internecie, na przykład na platformach YouTube i stronach specjalizujących się w szkoleniach z excela, skorzystaj z pomocy kolegów z pracy, którzy biegle posługują się programem, prosząc o wskazówki i wyjaśnienia, a także rozważ zakup książki lub e-booka, zawierającego kompleksowe wprowadzenie do excela, pamiętaj o systematyczności, poświęcając na naukę excela codziennie choćby krótką chwilę, to pozwoli na szybsze opanowanie podstawowych umiejętności.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close