Jaki laptop do pracy?

Pytanie na forumODP
Jaki laptop do pracy?
forumForum » Pytania komputerowe
flagData pytania:2022-01-28 11:26:14
flagAktualizacja:2025-09-09 04:53:21
ID: 6581f02145cbe

Mam zamiar podjąć pracę biurową i na pewno część tej pracy trzeba będzie realizować w domu lub w podróży. Chcę kupić laptop, na razie jakiś prosty i niedrogi. Jaki będzie wystarczający? Czy mogę kupić taki nieduży czy będzie to obciążenie dla oczu? Jakie są wasze doświadczenia, ja nigdy jeszcze nie miałem laptopa.

Porada

Do podstawowej pracy biurowej, także w trybie zdalnym lub w podróży, wystarczy laptop z procesorem Intel Core i3 lub jego odpowiednikiem AMD Ryzen 3, co zapewni dobrą wydajność. Niezbędne będzie również minimum 8 GB pamięci RAM oraz szybki dysk SSD, który znacząco przyspiesza uruchamianie systemu i aplikacji. W kwestii ekranu, modele o przekątnej 14 cali oferują świetny kompromis między mobilnością a komfortem dla oczu, a przy pracy stacjonarnej można podłączyć zewnętrzny monitor dla większej wygody.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close