Co zrobić żeby włosy się nie kręciły?

Pytanie na forumODP
Co zrobić żeby włosy się nie kręciły?
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-10-24 11:53:48
flagAktualizacja:2025-09-09 05:02:22
ID: 6581f01fb11f7

Zawsze chciałam mieć idealnie proste i lśniące włosy jak z reklamy. Moje są kręcone, a właściwie tak lekko podkręcone, denerwują mnie jak mam coś z nimi zrobić. Czy są jakieś preparaty, żeby przestały się kręcić i były proste?

Porada

Aby osiągnąć efekt idealnie prostych włosów, można rozważyć kilka rozwiązań, po pierwsze warto zainwestować w kosmetyki wygładzające, szampony i odżywki, które obciążają włosy, zapobiegając ich skręcaniu się, po drugie skuteczne może być stosowanie serum lub olejków wygładzających, nakładanych na wilgotne włosy przed suszeniem, po trzecie regularne prostowanie włosów prostownicą, z użyciem produktów termoochronnych, jest metodą dającą szybki efekt, jednak wymaga ostrożności, by nie uszkodzić włosów, po czwarte warto skonsultować się z fryzjerem, który doradzi odpowiednie zabiegi, takie jak keratynowe prostowanie włosów, zapewniające długotrwały efekt gładkich i lśniących włosów, należy pamiętać o odpowiedniej pielęgnacji włosów po zabiegu, aby utrzymać ich zdrowy wygląd.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close