Olejek do włosów

Pytanie na forumODP
Olejek do włosów
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-10-15 16:28:10
flagAktualizacja:2025-09-09 05:22:25

Pytanie użytkownika

Cześć, polecano mi ostatnio stosowanie olejku do włosów. Fryzjerka mi nałożyła raz i faktycznie to fajna sprawa. Jakie olejki możecie mi polecić? Najlepiej z naturalnych sładników.

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.

Porada experta

Proponujemy rozpocząć od zdiagnozowania porowatości włosów, ponieważ to kluczowy czynnik decydujący o wyborze odpowiedniego naturalnego olejku. Włosy wysokoporowate, często suche i zniszczone, najlepiej zareagują na oleje o dużych cząsteczkach, takie jak olej lniany, z pestek winogron czy olej z czarnuszki. Z kolei włosy niskoporowate, gładkie i zdrowe, preferują oleje wnikające, na przykład kokosowy, babassu lub masło shea. Uniwersalnym i bezpiecznym wyborem na początek jest olejek arganowy lub jojoba.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.

Porada

Proponujemy rozpocząć od zdiagnozowania porowatości włosów, ponieważ to kluczowy czynnik decydujący o wyborze odpowiedniego naturalnego olejku. Włosy wysokoporowate, często suche i zniszczone, najlepiej zareagują na oleje o dużych cząsteczkach, takie jak olej lniany, z pestek winogron czy olej z czarnuszki. Z kolei włosy niskoporowate, gładkie i zdrowe, preferują oleje wnikające, na przykład kokosowy, babassu lub masło shea. Uniwersalnym i bezpiecznym wyborem na początek jest olejek arganowy lub jojoba.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
0/0-0