Skuteczne koloryzowanie włosów

Pytanie na forumODP
Skuteczne koloryzowanie włosów
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-10-26 17:42:38
flagAktualizacja:2025-09-09 05:25:25
ID: 6581f01fe8bf9

Mam ciemne włosy i bardzo trudno jest mi je pomalować, przeważnie koloru nie widać lub jest to tylko połysk, a nie kolor. Zależy mi na nowej barwie, a nie wiem jak ją uzyskać. Może ktoś ma podobny problem i mógłby się podzielić sposobami. Próbowałam do tej pory wodę utlenioną, ale nie sprawdziła się.

Porada

Proponowanym rozwiązaniem problemu z koloryzacją ciemnych włosów jest zastosowanie dwuetapowego procesu, ponieważ bezpośrednie nałożenie farby rzadko przynosi oczekiwany rezultat. Kluczowym krokiem jest wcześniejsza dekoloryzacja lub rozjaśnienie włosów, co pozwoli na usunięcie naturalnego, ciemnego pigmentu i stworzenie odpowiedniej bazy pod nowy kolor. Dopiero na tak przygotowane pasma należy aplikować docelową farbę, dzięki czemu jej odcień będzie intensywny i w pełni widoczny. Ze względu na inwazyjność zabiegu, najbezpieczniej jest powierzyć go profesjonaliście, który dobierze odpowiednie preparaty i zadba o minimalizację uszkodzeń struktury włosa. Po koloryzacji niezbędna będzie intensywna pielęgnacja regenerująca.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close