Jajka tak zwane sadzone

forum | Forum » Pytania kulinarne | |
flag | Data pytania: | 2022-02-08 19:54:57 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:34:59 |
Jajka stanowią w mojej kuchni dość pokaźną przestrzeń. Próby gotowania opanowałem w miarę dobrze, używanie ich do innych potraw też wychodzi mi nie najgorzej. Problem mam jedynie z przygotowaniem potrawy pod tytułem, jajka sadzone na patelni. Podobno na płaskiej patelni jest to do wykonania, ale dla mnie jest to danie nieosiągalne. Co robić?
Proponujemy zacząć od wyboru odpowiedniej patelni z powłoką nieprzywierającą, którą należy rozgrzać na średniej mocy palnika. Następnie warto dodać niewielką ilość masła lub oleju, czekając aż tłuszcz równomiernie pokryje całą powierzchnię. Kluczowym krokiem jest wbicie jajka najpierw do małej miseczki, co pozwala uniknąć skorupki i delikatnie przenieść je na patelnię. Smażenie powinno odbywać się na wolnym ogniu, a użycie pokrywki na ostatnią minutę sprawi, że białko idealnie się zetnie dzięki parze wodnej. Doprawienie solą i pieprzem najlepiej zostawić na sam koniec, gwarantując tym samym osiągnięcie kulinarnego sukcesu z tym prostym daniem.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Sposób na kurczaka » | |
library_books Jakie zioła są dobre na żołądek? » | |
library_books Co najlepszego ze schabu wieprzowego » |
|