Prowadzenie sklepiku osiedlowego

Pytanie na forumODP
Prowadzenie sklepiku osiedlowego
forumForum » Pytania marketingowe
flagData pytania:2022-01-18 10:12:03
flagAktualizacja:2025-09-09 05:52:23
ID: 6581f0211a93b

Prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą, która się skupia w zasadzie na prowadzeniu sklepiku osiedlowego. W dobie rozkwitu sieci handlowych obroty w moim sklepiku spadają. Wiem, że należy wyjść do klienta, tylko nie za bardzo wiem jak to zrobić? Może ktoś przerobił już taki temat i może mi podpowiedzieć?

Porada

Aby poradzić sobie z konkurencją, sklepik osiedlowy powinien skupić się na swoich atutach. Kluczowe jest budowanie lojalności poprzez personalizowaną obsługę i programy dla stałych klientów, oferując rabaty. Warto wprowadzić do oferty świeże, lokalne produkty, niedostępne w sieciach, tworząc atrakcyjną niszę. Rozważenie lokalnych dostaw do domu dla osób starszych czy zajętych poszerzy grupę docelową. Aktywne zbieranie opinii klientów i elastyczne dostosowywanie asortymentu pozwoli szybko reagować. Promocja unikalności sklepiku w lokalnej społeczności przyciągnie nowych bywalców.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close