Jaki zawód jest przyszłościowy?

Pytanie na forumODP
Jaki zawód jest przyszłościowy?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-09-22 15:27:06
flagAktualizacja:2025-09-09 06:33:20
ID: 6581f01e9bd9f

Został mi rok do skończenia szkoły i nie jestem pewna co robić dalej... Nie chcę iść na studia, po, których zostanie mi tylko papier, a później będę mieć problem ze znalezieniem pracy... Mam umysł raczej analityczny, jaki zawód byłby w tym przypadku dobry na przyszłość?

Porada

Rozważając przyszłość zawodową, warto skupić się na branżach technologicznych, zapotrzebowanie na specjalistów IT stale rośnie, programiści, analitycy danych i eksperci cyberbezpieczeństwa są poszukiwani, a ich umiejętności cenione, alternatywą mogą być zawody związane z automatyzacją i robotyką, gdzie analityczny umysł jest kluczowy, warto również przyjrzeć się sektorowi odnawialnych źródeł energii, rozwój tej dziedziny generuje nowe miejsca pracy, wymagające specjalistycznej wiedzy, ważne jest zdobycie konkretnych umiejętności poprzez kursy i szkolenia, praktyczne doświadczenie jest na wagę złota, warto poszukać stażu lub praktyki w wybranej dziedzinie, elastyczność i gotowość do nauki to klucz do sukcesu na zmieniającym się rynku pracy.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close