Nie lubię dzieci

Pytanie na forumODP
Nie lubię dzieci
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-10-22 19:56:46
flagAktualizacja:2025-09-09 06:40:22
ID: 6581f01f9839e

Może to zabrzmi dla kogoś dziwnie, ale jestem kobietą i nie lubię dzieci. Irytują mnie, nie lubię jeździć do mojej rodziny, gdzie jest ich dużo, bo po prostu mnie denerwuja i nie chce mi się z nimi bawić i słuchać tych krzyków. Czy któraś kobieta też tak ma? Czy tylko ja jestem taka oschła?

Porada

Problem niechęci do dzieci, odczuwany przez kobietę, może wynikać z różnych przyczyn, warto więc rozważyć kilka strategii radzenia sobie z tą sytuacją, przede wszystkim należy zaakceptować swoje uczucia, nie wstydzić się ich, zrozumieć, że brak instynktu macierzyńskiego jest normalny, następnie można spróbować ograniczyć ekspozycję na sytuacje wywołujące dyskomfort, na przykład skracając wizyty u rodziny, angażując się w inne aktywności, ważne jest również znalezienie wsparcia, rozmowa z zaufaną osobą, psychologiem, może pomóc w zrozumieniu swoich emocji, wypracowaniu strategii radzenia sobie z nimi, ostatecznie, kluczowe jest dbanie o własne samopoczucie, unikanie sytuacji stresujących, poszukiwanie radości w innych aspektach życia, akceptacja własnej odmienności, brak presji społecznej, to fundament dobrego samopoczucia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close