Od czego zacząć szydełkowanie?

Pytanie na forumODP
Od czego zacząć szydełkowanie?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2022-02-17 00:57:19
flagAktualizacja:2025-09-09 06:40:31
ID: 6581f0218b13e

Chcę się nauczyć szydełkowania, ale nie wiem, od czego zacząć. Na razie ćwiczę proste ściegi i trzymanie szydełka w poprawny sposób, takie tam proste rzeczy. Nawet nieźle mi to wychodzi. Nie wiem jak przejść od tych ćwiczeń do jakiejś poważniejszej pracy, na przykład robienia szalika;p Lepiej korzystać z książki czy tutoriali w sieci?

Porada

Zacznij od wyboru włóczki i szydełka odpowiednich do projektu, na przykład grubsza włóczka i większe szydełko ułatwią naukę, następnie opanuj podstawowe ściegi, takie jak oczko łańcuszka, półsłupek i słupek, ćwicz je regularnie, aż staną się naturalne, potem poszukaj prostego wzoru na szalik lub inny niewielki projekt, filmy instruktażowe online są bardzo pomocne, ponieważ pokazują krok po kroku każdy ruch, książki również są dobrym źródłem wiedzy, ale mogą być mniej interaktywne, wybierz to, co bardziej odpowiada Twojemu stylowi uczenia się, pamiętaj o cierpliwości i nie zrażaj się początkowymi trudnościami, z czasem nabierzesz wprawy i zaczniesz tworzyć piękne rzeczy.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close