Propozycje sukni balowej

Pytanie na forumODP
Propozycje sukni balowej
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-12-13 21:58:29
flagAktualizacja:2025-09-09 06:43:20
ID: 6581f020d7506

W jakiej sukni wypada pokazać się na balu sylwestrowym? Jestem młodą osobą, ale mam niewielką nadwagę i nie chcę wyglądać jak beza w jednej z tych ostatnio modnych sukienek. Lubię jasne kolory, ale one pewnie podkreślą dodatkowe kilogramy. Na czarno nie pójdę, bo to bal nie pogrzeb: (

Porada

Proponuję suknię balową, która zręcznie maskuje niewielką nadwagę, podkreślając atuty sylwetki, co zapewni komfort na balu. Zamiast kroju „bezowego”, warto rozważyć fasony w kształcie litery A, empire lub kopertowe, układające się korzystnie, bez zbędnej objętości. Unikając czerni i bardzo jasnych pasteli, uwydatniających krągłości, polecam głębokie, nasycone kolory, takie jak szmaragdowa zieleń, szafirowy błękit, burgund czy fuksja, dla elegancji. Tkaniny lejące się lub z delikatnym pionowym wzorem optycznie wysmuklą sylwetkę, a dopasowanie w biuście z luźniejszym dołem stworzy harmonijną proporcję. Taki wybór pozwoli młodej osobie czuć się pięknie i swobodnie.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close