Dlaczego nie lubię dzieci?

forum | Forum » Pytania psychologiczne | |
flag | Data pytania: | 2021-10-26 20:56:16 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:18:23 |
Nie wiem z czego wynika to, że nie przepadam za dziećmi... Serio, wszyscy się rozklejają nad jakimiś maluchami, a mnie denerwują, aż mi czasem głupio i udaje przed koleżankami... Czy to się kiedyś zmieni?
Problem niechęci do dzieci może wynikać z różnych przyczyn, warto więc zastanowić się nad własnymi doświadczeniami z dzieciństwa, relacjami z rodzeństwem lub brakiem takich relacji, analizując swoje emocje i reakcje w kontakcie z dziećmi, można odkryć źródło tej niechęci, pomocna może okazać się rozmowa z psychologiem, który pomoże zidentyfikować przyczyny i przepracować trudności, zrozumienie własnych emocji i akceptacja ich jest kluczowa, nie należy wstydzić się swoich uczuć, ale dążyć do zrozumienia ich i ewentualnej zmiany postawy, obserwowanie interakcji innych osób z dziećmi może pomóc w zrozumieniu, co wywołuje pozytywne reakcje i czy można to odnieść do siebie, ważne jest, by nie zmuszać się do pozytywnych reakcji, a skupić się na akceptacji swoich emocji i zrozumieniu ich źródeł.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Jak poprawić pamięć? » | |
library_books Lęk społeczny jak z nim walczyć? » | |
library_books Moja przyjaciółka ma dziwne wahania nastrojów » |
|