Narzędzia potrzebne do remontu

Pytanie na forumODP
Narzędzia potrzebne do remontu
forumForum » Pytania remontowe
flagData pytania:2021-10-01 23:11:08
flagAktualizacja:2025-09-09 07:34:25
ID: 6581f01f00c21

Mam zamiar zlecić remont werandy lub zabrać się za to samodzielnie. Mam już wstępny plan, jak wszystko ma wyglądać, ale nie dysponuję żadnymi narzędziami. Czy zlecenie remontu oznacza, że nie muszę niczego kupować – tzn. Czy fachowcy będą mieli wszystko ze sobą? A, jeśli chcę sam wykonać pracę, co będzie mi potrzebne? Dom jest drewniany. Weranda nie jest zbyt dużych rozmiarów, ale na pewno roboty będzie sporo.

Porada

Rozważając remont werandy, istotne jest ustalenie, czy prace zostaną zlecone fachowcom, czy wykonane samodzielnie, pierwsza opcja zazwyczaj zwalnia z konieczności zakupu narzędzi, gdyż ekipa powinna dysponować własnym sprzętem, druga opcja wymaga skompletowania zestawu narzędzi, adekwatnego do zakresu prac, obejmującego między innymi narzędzia do obróbki drewna, takie jak piła, strug, wiertarka, szlifierka, niezbędne będą także miarki, poziomice, kątowniki, śrubokręty, młotek, pędzle, wałki do malowania, szpachelki, warto także zaopatrzyć się w materiały ścierne, takie jak papier ścierny, gąbki ścierne, przydatne mogą okazać się również narzędzia pomocnicze, np. drabina, wiadra, kuwety, rękawice ochronne, okulary, maska przeciwpyłowa, wybór narzędzi zależy od konkretnych prac, np. wymiany desek, malowania, impregnacji, naprawy konstrukcji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close