Chłopak mnie olewa

Pytanie na forumODP
Chłopak mnie olewa
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-19 19:41:26
flagAktualizacja:2025-09-09 07:37:25
ID: 6581f0204b718

Od dwóch miesięcy mój chłopak Marcin mnie olewa. Jest mi smutno, ale też jestem na niego zła, że woli chodzić na treningi i spotykać się z kumplami niż ze mną spędzać czas. Jak mu to powiedzieć, żeby zrozumiał, że jest mi przykro?

Porada

Aby rozwiązać problem, należy szczerze porozmawiać z Marcinem, wyrażając swoje uczucia, mówiąc o smutku i złości, spowodowanych jego zachowaniem, trzeba spokojnie wyjaśnić, że czujesz się zaniedbywana, gdy on wybiera treningi i spotkania z kolegami, zamiast spędzać czas z Tobą, ważne jest, aby używać komunikatu "ja", skupiając się na swoich emocjach, unikając oskarżeń, powiedz mu, że rozumiesz jego pasje i potrzebę spotkań z przyjaciółmi, ale potrzebujesz również jego uwagi i czasu, zaproponuj kompromis, ustalcie, jak często będziecie spędzać razem czas, aby oboje czuli się usatysfakcjonowani, słuchaj uważnie jego argumentów i staraj się zrozumieć jego perspektywę, pamiętaj, że rozmowa powinna być spokojna i konstruktywna, dążąc do znalezienia rozwiązania, które zadowoli obie strony, w przeciwnym razie, jeśli sytuacja się nie poprawi, rozważ poważniejszą rozmowę o przyszłości związku.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close