Chłopak mnie olewa

forum | Forum » Pytania sercowe | |
flag | Data pytania: | 2021-11-19 19:41:26 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:37:25 |
Od dwóch miesięcy mój chłopak Marcin mnie olewa. Jest mi smutno, ale też jestem na niego zła, że woli chodzić na treningi i spotykać się z kumplami niż ze mną spędzać czas. Jak mu to powiedzieć, żeby zrozumiał, że jest mi przykro?
Aby rozwiązać problem, należy szczerze porozmawiać z Marcinem, wyrażając swoje uczucia, mówiąc o smutku i złości, spowodowanych jego zachowaniem, trzeba spokojnie wyjaśnić, że czujesz się zaniedbywana, gdy on wybiera treningi i spotkania z kolegami, zamiast spędzać czas z Tobą, ważne jest, aby używać komunikatu "ja", skupiając się na swoich emocjach, unikając oskarżeń, powiedz mu, że rozumiesz jego pasje i potrzebę spotkań z przyjaciółmi, ale potrzebujesz również jego uwagi i czasu, zaproponuj kompromis, ustalcie, jak często będziecie spędzać razem czas, aby oboje czuli się usatysfakcjonowani, słuchaj uważnie jego argumentów i staraj się zrozumieć jego perspektywę, pamiętaj, że rozmowa powinna być spokojna i konstruktywna, dążąc do znalezienia rozwiązania, które zadowoli obie strony, w przeciwnym razie, jeśli sytuacja się nie poprawi, rozważ poważniejszą rozmowę o przyszłości związku.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books O czym gadać z chłopakiem? » | |
library_books Urok miłosny zadziałał » | |
library_books Jakie można zadać pytania koledze? » |
|