Gdy mąż nie szanuje żony

Pytanie na forumODP
Gdy mąż nie szanuje żony
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-14 20:34:47
flagAktualizacja:2025-09-09 07:41:53
ID: 6581f02030953

Mój mąż mnie nie szanuje... Dogaduje mi na każdym kroku, że źle wyglądam, żle coś zrobiłam itd. Nawet przez rodziną: (Mam już tego powoli dość, kiedyś taki nie był, ale od jakiegoś czasu jest coraz gorzej... Co byście zrobiły na moim miejscu?

Porada

Należy niezwłocznie podjąć szczerą rozmowę z mężem, jasno komunikując ból oraz wyznaczając granice akceptowalnego zachowania. Konieczne jest podkreślenie, że jego słowa ranią, zwłaszcza publicznie, i takie traktowanie jest nieakceptowalne. Jeśli dialog nie przyniesie poprawy, warto rozważyć profesjonalne wsparcie, takie jak terapia dla par, aby odbudować wzajemny szacunek i poprawić komunikację. Poszukaj również indywidualnego wsparcia psychologicznego, które pomoże wzmocnić Twoje poczucie wartości i radzić sobie z trudnościami. Pamiętaj o wsparciu bliskich, którzy mogą być cennym oparciem w tej sytuacji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close