Moj maz mnie nie kocha

Pytanie na forumODP
Moj maz mnie nie kocha
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-08 21:43:00
flagAktualizacja:2025-09-09 07:52:55

Pytanie użytkownika

Po 10 latach małżeństwa, w którym oczywiście były jakieś wzloty i upadki, ale wydawało mi się, że porównując z innymi nie jest jakieś najgorsze, usłyszałam od swojego męża, że mnie nie kocha. Zabrakło mi słów, po prostu zaniemówiłam...Nie wiem zupełnie co mam teraz z tym zrobić?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.

Porada experta

Konieczne jest rozpoczęcie otwartej i szczerej rozmowy z mężem, aby zrozumieć przyczyny jego uczuć, należy omówić, co doprowadziło do takiego stanu rzeczy, jakie są jego oczekiwania i potrzeby, trzeba też zastanowić się, czy istnieje możliwość odbudowy związku, czy oboje tego pragniecie, terapia małżeńska może być pomocna w procesie komunikacji i znalezienia wspólnego rozwiązania, ważne jest, aby zadbać o swoje emocje, poszukać wsparcia u rodziny, przyjaciół lub terapeuty, niezależnie od dalszego biegu wydarzeń, pamiętaj o swoim dobru i zdrowiu psychicznym, to trudny czas, ale zasługujesz na szczęście i miłość, rozważ różne scenariusze, od próby naprawy relacji, po ewentualne rozstanie, podejmij decyzję zgodną z Twoimi wartościami i potrzebami.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.

Porada

Konieczne jest rozpoczęcie otwartej i szczerej rozmowy z mężem, aby zrozumieć przyczyny jego uczuć, należy omówić, co doprowadziło do takiego stanu rzeczy, jakie są jego oczekiwania i potrzeby, trzeba też zastanowić się, czy istnieje możliwość odbudowy związku, czy oboje tego pragniecie, terapia małżeńska może być pomocna w procesie komunikacji i znalezienia wspólnego rozwiązania, ważne jest, aby zadbać o swoje emocje, poszukać wsparcia u rodziny, przyjaciół lub terapeuty, niezależnie od dalszego biegu wydarzeń, pamiętaj o swoim dobru i zdrowiu psychicznym, to trudny czas, ale zasługujesz na szczęście i miłość, rozważ różne scenariusze, od próby naprawy relacji, po ewentualne rozstanie, podejmij decyzję zgodną z Twoimi wartościami i potrzebami.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
0/0-0