Nie wiem, jak zaprosić ją na randkę

Pytanie na forumODP
Nie wiem, jak zaprosić ją na randkę
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-07 18:27:02
flagAktualizacja:2025-09-09 07:54:25
ID: 6581f01f19757

Podoba mi się koleżanka z pracy. Nie mogę jednak znaleźć w sobie na tyle odwagi, aby zaprosić ją na kolację. Co mogę zrobić, aby przełamać wstyd? Naprawdę chcę się z nią umówić, ale nie chce się przy okazji wygłupić. Pomóżcie!

Porada

Zacznij od niezobowiązującej rozmowy, pytaj o jej zainteresowania, znajdź wspólny temat, to pomoże ci się rozluźnić, obserwuj jej reakcje, czy jest otwarta na kontakt, uśmiecha się, utrzymuje kontakt wzrokowy, zaproponuj wspólne wyjście w grupie, na przykład do kina, to zmniejszy presję, a potem, gdy poczujesz się pewniej, zaproponuj kawę w przerwie od pracy, to mniej zobowiązujące niż kolacja, pamiętaj, żeby być sobą, szczerość jest ważna, a jeśli odmówi, nie zrażaj się, to nie koniec świata, spróbuj dowiedzieć się, co poszło nie tak, może to tylko zły moment, najważniejsze to zachować pozytywne nastawienie, być uprzejmym i nie wywierać presji, a wtedy może się udać.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close