Śmierć męża jak sobie poradzić?

Pytanie na forumODP
Śmierć męża jak sobie poradzić?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-23 16:49:19
flagAktualizacja:2025-09-09 07:59:25
Pytanie użytkownika

Mniej więcej rok temu zmarł mój mąż, wyglądał na zdrowego, planowaliśmy wyjazd na wakacje i nagle dostał rozległy zawał i po prostu znikął z mojego życia...Nie mogę się z tym pogodzić, że odeszła miłość mojego życia i to tak nagle :( Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Jak żyć dalej po czymś takim?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Nagła strata ukochanej osoby to ogromny ból, radzenie sobie z nim wymaga czasu i wsparcia. Proszę rozważyć pomoc psychologa lub terapeuty specjalizującego się w żałobie, co pomoże przepracować trudne emocje i zrozumieć proces żałoby. Poszukanie grup wsparcia dla osób po stracie, dzielenie się doświadczeniami, może przynieść ulgę. Stopniowe powracanie do aktywności, pielęgnowanie budujących wspomnień o mężu, pomoże odnaleźć nową drogę. Pamięć o nim może stać się siłą. Proszę dać sobie czas, z życzliwością dla siebie, to proces indywidualny.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Nagła strata ukochanej osoby to ogromny ból, radzenie sobie z nim wymaga czasu i wsparcia. Proszę rozważyć pomoc psychologa lub terapeuty specjalizującego się w żałobie, co pomoże przepracować trudne emocje i zrozumieć proces żałoby. Poszukanie grup wsparcia dla osób po stracie, dzielenie się doświadczeniami, może przynieść ulgę. Stopniowe powracanie do aktywności, pielęgnowanie budujących wspomnień o mężu, pomoże odnaleźć nową drogę. Pamięć o nim może stać się siłą. Proszę dać sobie czas, z życzliwością dla siebie, to proces indywidualny.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close