Śmierć męża jak sobie poradzić?
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-23 16:49:19 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:59:25 |
Mniej więcej rok temu zmarł mój mąż, wyglądał na zdrowego, planowaliśmy wyjazd na wakacje i nagle dostał rozległy zawał i po prostu znikął z mojego życia...Nie mogę się z tym pogodzić, że odeszła miłość mojego życia i to tak nagle :( Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Jak żyć dalej po czymś takim?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Nagła strata ukochanej osoby to ogromny ból, radzenie sobie z nim wymaga czasu i wsparcia. Proszę rozważyć pomoc psychologa lub terapeuty specjalizującego się w żałobie, co pomoże przepracować trudne emocje i zrozumieć proces żałoby. Poszukanie grup wsparcia dla osób po stracie, dzielenie się doświadczeniami, może przynieść ulgę. Stopniowe powracanie do aktywności, pielęgnowanie budujących wspomnień o mężu, pomoże odnaleźć nową drogę. Pamięć o nim może stać się siłą. Proszę dać sobie czas, z życzliwością dla siebie, to proces indywidualny.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Nagła strata ukochanej osoby to ogromny ból, radzenie sobie z nim wymaga czasu i wsparcia. Proszę rozważyć pomoc psychologa lub terapeuty specjalizującego się w żałobie, co pomoże przepracować trudne emocje i zrozumieć proces żałoby. Poszukanie grup wsparcia dla osób po stracie, dzielenie się doświadczeniami, może przynieść ulgę. Stopniowe powracanie do aktywności, pielęgnowanie budujących wspomnień o mężu, pomoże odnaleźć nową drogę. Pamięć o nim może stać się siłą. Proszę dać sobie czas, z życzliwością dla siebie, to proces indywidualny.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Kłotnia przed ślubem » | |
| library_books Nie potrafię się zakochać » | |
| library_books Facet trzyma dystans » |
|