Co ćwiczyć, aby schudnąć?
| forum | Forum » Pytania sportowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-25 19:09:12 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 08:03:28 |
Jaki sport jest najlepszy, aby pozbyć się tkanki tłuszczowej? Przy wzrośnie 189 cm, ważę 150 kg. Chcę schudnąć, ale nie mam motywacji. Potrzebuję sportu, który faktycznie mnie zainteresuje. Pomóżcie, bo już nie daję rady. Pojawia się u mnie wiele problemów zdrowotnych i szybko muszę działać. Mam 35 lat.
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Z uwagi na masę ciała i problemy zdrowotne, pilnie skonsultuj się z lekarzem, a następnie fizjoterapeutą, aby bezpiecznie dobrać aktywność fizyczną. Zacznij od sportów niskiego wpływu na stawy, jak pływanie, aqua aerobik, czy jazda na rowerze. Aby utrzymać motywację, szukaj dyscypliny, która Cię naprawdę wciągnie, próbując różnych form, na przykład zajęć grupowych, tańca, czy szybkich spacerów. Stopniowo zwiększaj intensywność i regularność, pamiętając, że połączenie ruchu ze zmianami w diecie pod okiem specjalisty to podstawa trwałej redukcji wagi, poprawiającej zdrowie i samopoczucie.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Z uwagi na masę ciała i problemy zdrowotne, pilnie skonsultuj się z lekarzem, a następnie fizjoterapeutą, aby bezpiecznie dobrać aktywność fizyczną. Zacznij od sportów niskiego wpływu na stawy, jak pływanie, aqua aerobik, czy jazda na rowerze. Aby utrzymać motywację, szukaj dyscypliny, która Cię naprawdę wciągnie, próbując różnych form, na przykład zajęć grupowych, tańca, czy szybkich spacerów. Stopniowo zwiększaj intensywność i regularność, pamiętając, że połączenie ruchu ze zmianami w diecie pod okiem specjalisty to podstawa trwałej redukcji wagi, poprawiającej zdrowie i samopoczucie.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Jaki sport dla jedenastolatka? » | |
| library_books Gdzie zrobię kurs na trenera personalnego? » | |
| library_books Jak przygotować rower do sezonu? » |
|