Jaki strój kąpielowy wybrać?

Pytanie na forumODP
Jaki strój kąpielowy wybrać?
forumForum » Pytania zakupowe
flagData pytania:2021-10-13 16:58:21
flagAktualizacja:2025-09-09 08:41:26
Pytanie użytkownika

Potrzebuję kupić strój kąpielowy, ale nie wiem jaki będzie nalepszy dla mojej sylwetki czy jednoczęściowy czy dwu, czy na ramiączkach czy wiązany. Ogólnie mam figurę typu gruszka, wąskie ramiona, niewielki biust, a biodra szersze. To który byłby lepszy dla mnie w tym przypadku?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Rozważmy strój kąpielowy dwuczęściowy, jego różne fasony mogą pomóc zbalansować proporcje sylwetki, warto poszukać modelu z ozdobną górą, na przykład z falbankami lub wzorami, to optycznie powiększy biust i odwróci uwagę od bioder, można też wybrać górę wiązaną na szyi, co poszerzy ramiona, dół stroju powinien być prosty, bez dodatkowych ozdobników, ciemniejsze kolory wyszczuplają, warto unikać wzorów i poziomych pasków, które mogłyby poszerzyć biodra, strój jednoczęściowy z odpowiednimi wycięciami również może być dobrym rozwiązaniem, poszukajmy modelu z ciemniejszymi bokami i jaśniejszym przodem, to optycznie wysmukli sylwetkę, ważne jest, aby strój dobrze leżał i podkreślał atuty figury, warto przymierzyć kilka różnych modeli, aby znaleźć ten idealny.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Rozważmy strój kąpielowy dwuczęściowy, jego różne fasony mogą pomóc zbalansować proporcje sylwetki, warto poszukać modelu z ozdobną górą, na przykład z falbankami lub wzorami, to optycznie powiększy biust i odwróci uwagę od bioder, można też wybrać górę wiązaną na szyi, co poszerzy ramiona, dół stroju powinien być prosty, bez dodatkowych ozdobników, ciemniejsze kolory wyszczuplają, warto unikać wzorów i poziomych pasków, które mogłyby poszerzyć biodra, strój jednoczęściowy z odpowiednimi wycięciami również może być dobrym rozwiązaniem, poszukajmy modelu z ciemniejszymi bokami i jaśniejszym przodem, to optycznie wysmukli sylwetkę, ważne jest, aby strój dobrze leżał i podkreślał atuty figury, warto przymierzyć kilka różnych modeli, aby znaleźć ten idealny.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close