Domowe sposoby na łuszczyce

Pytanie na forumODP
Domowe sposoby na łuszczyce
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-11-10 19:59:02
flagAktualizacja:2025-09-09 09:00:26
ID: 6581f0202ab8b

Mam bardzo swędzącą i piekącą skórę, okazało się podczas wizyty u lekarza, że to łuszczyca: (Jak można sobie z nią radzić w domu? Mam aloes słyszałam, że jest skuteczny, czy to prawda?

Porada

Łuszczyca to trudna choroba skóry, powodująca swędzenie i pieczenie, objawy te można łagodzić domowymi sposobami, aloes może być pomocny, jego żel nawilża skórę, zmniejszając podrażnienia, warto wypróbować kąpiele w ciepłej wodzie z dodatkiem olejków, na przykład z drzewa herbacianego, posiadającego właściwości przeciwzapalne, dieta bogata w kwasy omega-3, obecne w rybach, siemieniu lnianym, również wspiera leczenie, należy unikać stresu, który zaostrza objawy, regularne nawilżanie skóry emolientami jest bardzo ważne, chroni przed wysuszeniem, warto skonsultować się z lekarzem dermatologiem, aby dobrać odpowiednie leczenie, dostosowane do indywidualnych potrzeb, pamiętajmy, że domowe sposoby wspomagają leczenie, nie zastępują wizyty u specjalisty.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close