Obfite miesiączki

Pytanie na forumODP
Obfite miesiączki
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-10-21 20:18:57
flagAktualizacja:2025-09-09 09:13:26
ID: 6581f01f84838

Mam strasznie obfite miesiączki, które trwają tydzień, nie boli mnie jakoś brzuch czy kręgosłup, ale nieraz jestem bardzo słaba. Jak to wygląda u Was dziewczyny? Myślicie, że powinnam iść się zbadać czy raczej to normalne i u Was też to tak wygląda co miesiąc?

Porada

Obfite miesiączki, trwające tydzień, mogą powodować osłabienie, więc warto rozważyć konsultację z lekarzem, oceni on cykl menstruacyjny, zleci badania, na przykład morfologię, aby sprawdzić poziom żelaza, ocenić czy nie ma anemii, ginekolog może zaproponować USG, wykluczyć inne przyczyny, na przykład polipy, mięśniaki, zaburzenia hormonalne, wizyta u specjalisty da pewność, czy to normalne, czy wymaga leczenia, dziewczyny w internecie mogą podzielić się doświadczeniami, ale diagnozę postawi lekarz, on też doradzi odpowiednie suplementy, dietę, ewentualne leki, które złagodzą objawy.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close