Zaburzenia żywienia

Pytanie na forumODP
Zaburzenia żywienia
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-10-22 14:43:38
flagAktualizacja:2025-09-09 09:20:28
ID: 6581f01f93dbf

Hejka, ostatni sporo pracowałem na nocki, przez to nie tylko rozregulowałem swój sen, ale też i apetyt. Czasami odrzuca mnie od jedzenia, a czasami mam ochotę połknąć lodówkę w całości. Co możecie poradzić? To normalne po długiej ilości nocnych zmian?

Porada

Problemy z apetytem i snem po pracy na nocnych zmianach są częstą konsekwencją rozregulowania rytmu dobowego, co może wpływać na metabolizm oraz sygnały głodu i sytości, zatem Twoje doświadczenia nie są odosobnione, wymagają jednak uwagi. W celu przywrócenia równowagi, zaleca się konsultację z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem, który oceni stan zdrowia, wykluczy inne przyczyny oraz doradzi odpowiednie strategie żywieniowe i higienę snu, pomagając ustabilizować pory posiłków oraz poprawić jakość odpoczynku, co jest kluczowe dla odzyskania dobrego samopoczucia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close