Biznes który zawsze wypali

forum | Forum » Pytania biznesowe | |
flag | Data pytania: | 2021-09-29 22:40:34 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 04:00:11 |
Szukam jakiegoś dobrego biznesu, który zawsze wypali i będzie przynosił przysłowiowe kokosy zysku. Najlepiej taki, gdzie nie będzie trzeba dużo pracować, a biznes sam będzie się kręcił. Czy polecicie jakiegoś tego typu działalność gospodarczą, bo nie chce ryzykować jeszcze dodatkowo kapitałem, żeby go później stracić.
Poszukiwanie biznesu gwarantującego ciągły sukces oraz wysokie zyski przy minimalnym zaangażowaniu i zerowym ryzyku stanowi wyzwanie, ponieważ każda działalność gospodarcza niesie ze sobą nieodłączne ryzyko oraz wymaga stałego wysiłku, rzetelnego planowania, dogłębnej analizy rynku, aby zidentyfikować unikalne nisze, które odpowiadają indywidualnym umiejętnościom oraz dostępnym zasobom, co pozwoli na stopniowe budowanie stabilnej pozycji, oferując wartość klientom, jednocześnie monitorując konkurencję, dynamicznie adaptując się do zmieniających się warunków rynkowych, co jest kluczem do długoterminowego powodzenia, a nie poszukiwanie iluzorycznych, bezwysiłkowych kokosów, dlatego rekomenduje się skupienie na solidnym biznesplanie.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedzi | Oceń | |
---|---|---|
Nie ma czegoś takiego jak biznes, który zawsze wypali... no może chyba tylko będzie to zakład pogrzebowy, chociaż tam też trzeba się jednak napracować. Ryzyko kapitałowe zawsze istnieje, bo zawsze może coś pujść nie tak. Dodatkowo każdy biznes (nawet ten najmniejszy) wymaga wytrwałości, ogromnego poświecenia, pracy i różnego rodzaju wyrzeczeń. Polecam stronę: https://pomyslnabiznes.pl Ocena: 6 | ||
Piekarnia, ludzie zawsze coś jeść muszą, ale pracuje się tam bardzo ciężko, bo zaczyna zanim wszyscy jeszcze śpią, żeby bułki były rano w sklepie piekarz musi je w nocy upiec... Ocena: 2 | ||
Dobrym pomysłem są parasole gdy zacznie padać to wszyscy je chcą, ale gdy świeci słońce to nikt ich nie kupuje... Ocena: -1 |
library_books Na czym mogę zarabiać w Internecie? » | |
library_books Jaka jest najkorzystniejsza forma opodatkowania dla firmy? » | |
library_books Rozmowa kwalifikacyjna przede mną » |
|