Chcę zaciągnąć kredyt pod działalność, ale bank odrzucił mój wniosek

Pytanie na forumODP
Chcę zaciągnąć kredyt pod działalność, ale bank odrzucił mój wniosek
forumForum » Pytania biznesowe
flagData pytania:2021-10-25 18:52:24
flagAktualizacja:2025-09-09 04:00:11
Pytanie użytkownika

Mój wniosek został odrzucony przez bank. Nie mam szans na wzięcie kredytu. Nie chcę wchodzić w szczegóły. Macie jakieś miejsca, z których w miarę szybko mogę pozyskać pieniądze? Mam plan zwrócić je bardzo szybko. Zaraz jak otworze działalność.

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

W obliczu odrzucenia wniosku kredytowego przez bank, warto rozważyć alternatywne źródła finansowania, które mogą oferować szybsze pozyskanie środków. Można zbadać oferty platform pożyczkowych online, firm fintechowych specjalizujących się w finansowaniu dla małych i średnich przedsiębiorstw, a także instytucji udzielających mikropożyczek, które często mają mniej restrykcyjne wymagania niż tradycyjne banki. Istotne jest dokładne porównanie warunków, oprocentowania oraz opłat, ponieważ te rozwiązania mogą wiązać się z wyższymi kosztami. Przygotowanie solidnego biznesplanu, nawet w uproszczonej formie, może zwiększyć szanse na uzyskanie środków i przyspieszyć proces decyzyjny u potencjalnych pożyczkodawców, zwłaszcza w kontekście planowanego szybkiego zwrotu kapitału po uruchomieniu działalności.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

W obliczu odrzucenia wniosku kredytowego przez bank, warto rozważyć alternatywne źródła finansowania, które mogą oferować szybsze pozyskanie środków. Można zbadać oferty platform pożyczkowych online, firm fintechowych specjalizujących się w finansowaniu dla małych i średnich przedsiębiorstw, a także instytucji udzielających mikropożyczek, które często mają mniej restrykcyjne wymagania niż tradycyjne banki. Istotne jest dokładne porównanie warunków, oprocentowania oraz opłat, ponieważ te rozwiązania mogą wiązać się z wyższymi kosztami. Przygotowanie solidnego biznesplanu, nawet w uproszczonej formie, może zwiększyć szanse na uzyskanie środków i przyspieszyć proces decyzyjny u potencjalnych pożyczkodawców, zwłaszcza w kontekście planowanego szybkiego zwrotu kapitału po uruchomieniu działalności.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close