Mam pomysł na biznes szukam wspólnika

Pytanie na forumODP
Mam pomysł na biznes szukam wspólnika
forumForum » Pytania biznesowe
flagData pytania:2021-09-29 19:15:59
flagAktualizacja:2025-09-09 04:05:11
Pytanie użytkownika

Wpadłem kilka dni temu na doskonały pomysł na biznes i szukam do tego wspólnika? Gdzie szukać inwestora z odpowiednim do tego kapitałem? Na inwestycje co prawda nie potrzeba jakoś super dużo pieniędzy jednak ja sam nie dysponuje tego typu zapleczem finansowym.

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Rozważ poszukiwanie wspólnika poprzez platformy crowdfundingowe, dedykowane łączeniu pomysłodawców z inwestorami, przeanalizuj fora internetowe, skupiające przedsiębiorców, poszukaj lokalnych grup networkingowych, organizujących spotkania biznesowe, rozważ kontakt z aniołami biznesu, specjalizującymi się we wspieraniu start-upów, przygotuj szczegółowy biznesplan, prezentujący potencjał pomysłu, określ jasne warunki współpracy, dotyczące podziału zysków, odpowiedzialności, przedstaw wizję rozwoju firmy, budując zaufanie potencjalnego inwestora, zadbaj o profesjonalną prezentację, podkreślającą unikalność oferty, wykaż zaangażowanie, gotowość do ciężkiej pracy, pokaż pasję, wiarę w sukces przedsięwzięcia.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Rozważ poszukiwanie wspólnika poprzez platformy crowdfundingowe, dedykowane łączeniu pomysłodawców z inwestorami, przeanalizuj fora internetowe, skupiające przedsiębiorców, poszukaj lokalnych grup networkingowych, organizujących spotkania biznesowe, rozważ kontakt z aniołami biznesu, specjalizującymi się we wspieraniu start-upów, przygotuj szczegółowy biznesplan, prezentujący potencjał pomysłu, określ jasne warunki współpracy, dotyczące podziału zysków, odpowiedzialności, przedstaw wizję rozwoju firmy, budując zaufanie potencjalnego inwestora, zadbaj o profesjonalną prezentację, podkreślającą unikalność oferty, wykaż zaangażowanie, gotowość do ciężkiej pracy, pokaż pasję, wiarę w sukces przedsięwzięcia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Lista najlepszych odpowiedziOceń
Poszukaj portalu ogłoszeń inwestycyjnych, tam będzie najłatwiej znaleźć inwestora z dużym kapitałem.
Polecam stronę: https://szukaminwestora.pl

ilość ocen: 6
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close