Zmiana branży w działalności gospodarczej

Pytanie na forumODP
Zmiana branży w działalności gospodarczej
forumForum » Pytania biznesowe
flagData pytania:2022-02-09 21:24:22
flagAktualizacja:2025-09-09 04:08:11
ID: 6581f0216963e

Od tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiątego dziewiątego roku prowadzę działalność gospodarczą w branży handlowej. Asortyment sprzedaży przy obecnej konkurencji na rynku branży bhp kurczy się. Postanowiłem się częściowo przebranżowić. Myślę tu o tak zwanej małej gastronomi w niewielkim mieście. Czy mój pomysł ma realny, ekonomiczny fundament?

Porada

Aby ocenić realność ekonomiczną przebranżowienia z handlu artykułami BHP na małą gastronomię, należy przeprowadzić dogłębną analizę rynku, uwzględniając lokalną konkurencję gastronomiczną, potencjalny popyt na oferowane produkty, preferencje konsumentów, koszty adaptacji lokalu i zakupu sprzętu, koszty operacyjne, takie jak surowce, personel i media, a także prognozowane przychody, konieczne jest również uwzględnienie sezonowości, promocji i marketingu, analiza SWOT pomoże zidentyfikować mocne i słabe strony nowego przedsięwzięcia, szanse i zagrożenia, ostrożne oszacowanie rentowności i zwrotu z inwestycji da odpowiedź, czy pomysł ma solidny fundament ekonomiczny, warto skonsultować się z doradcą biznesowym lub ekspertem finansowym, aby uzyskać obiektywną ocenę i wsparcie w procesie decyzyjnym.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close