Mam nadwagę 15 kilogramów

Pytanie na forumODP
Mam nadwagę 15 kilogramów
forumForum » Pytania dietetyczne
flagData pytania:2021-12-16 13:57:06
flagAktualizacja:2025-09-09 04:22:11
ID: 6581f02102148

Od momentu rzucenia palenia papierosów złapałem ok piętnastu kilogramów nadwagi. Mam podwyższone ciśnienie i kłopoty ze stawami i ogólnie czuję się ociężały. Stosowałem różne suplementy diety bez widocznego na wadze skutku. Co robić? Może ktoś wrócił z mojego stanu do normalności?

Porada

Wobec 15 kilogramów nadwagi po rzuceniu palenia, z podwyższonym ciśnieniem i problemami ze stawami, niezbędne jest profesjonalne wsparcie. Pilna wizyta u lekarza rodzinnego oceni stan zdrowia i wskaże dalsze kroki. Należy skorzystać z pomocy dietetyka, który opracuje spersonalizowany plan żywieniowy, uwzględniający potrzeby organizmu po odstawieniu nikotyny oraz redukcję wagi. Równocześnie, pod okiem specjalisty, wprowadzić bezpieczną aktywność fizyczną, dostosowaną do możliwości stawów. Kompleksowa opieka medyczna i dietetyczna, zamiast suplementów, zapewni trwałą poprawę samopoczucia i powrót do zdrowia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close