Mam 65 lat i czasem jest źle

Pytanie na forumODP
Mam 65 lat i czasem jest źle
forumForum » Pytania erotyczne
flagData pytania:2021-12-07 18:22:22
flagAktualizacja:2025-09-09 04:32:18
ID: 6581f020bc27c

Od pewnego czasu nie zawsze mogę spełnić oczekiwania mojej partnerki. Jest to bardzo przygnebiający efekt i nie do zniesienia na przyszłość. Czy ktoś może przechodził podobny okres i jak z takim problemem sobie poradził? Proszę o poradę.

Porada

Rozważ konsultację z lekarzem urologiem, specjalista może pomóc zdiagnozować przyczynę problemów, zaproponować odpowiednie leczenie farmakologiczne lub alternatywne terapie, istotne jest również otwarta rozmowa z partnerką, szczerość i wzajemne zrozumienie mogą złagodzić napięcie i stres, warto rozważyć wprowadzenie do życia więcej aktywności fizycznej, zdrowa dieta i ograniczenie używek mogą pozytywnie wpłynąć na sprawność seksualną, pomocne mogą okazać się techniki relaksacyjne, redukcja stresu i dbanie o ogólne samopoczucie, w niektórych przypadkach psychoterapia dla par może poprawić komunikację i zbliżenie emocjonalne, pamiętaj, że wiele osób doświadcza podobnych problemów, nie wstydź się szukać pomocy i wsparcia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close