Stosunek w dni płodne z prezerwatywą
| forum | Forum » Pytania erotyczne | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-08 21:48:59 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 04:38:10 |
Czy istnieje jakieś ryzyko, że jeśli będę się kochać z moim chłopakiem dokładnie w moje dni płodne, ale z prezerwatywą to mogę zajść w ciążę czy raczej jest to niemożliwe?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Rozwiązaniem jest przyjęcie założenia, że prezerwatywa, jako metoda barierowa, jest wysoce skuteczna w zapobieganiu ciąży, jednak jej efektywność nigdy nie osiąga stu procent. Stosunek w dni płodne z użyciem prezerwatywy wiąże się z bardzo niskim ryzykiem, pod warunkiem jej prawidłowego zastosowania, co oznacza sprawdzenie daty ważności, ostrożne otwieranie opakowania i właściwe założenie przed kontaktem narządów płciowych. Każde uszkodzenie mechaniczne lub błąd w użyciu, jak pęknięcie czy zsunięcie, drastycznie obniża poziom ochrony, dlatego nie można mówić o całkowitym wyeliminowaniu możliwości zapłodnienia.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Rozwiązaniem jest przyjęcie założenia, że prezerwatywa, jako metoda barierowa, jest wysoce skuteczna w zapobieganiu ciąży, jednak jej efektywność nigdy nie osiąga stu procent. Stosunek w dni płodne z użyciem prezerwatywy wiąże się z bardzo niskim ryzykiem, pod warunkiem jej prawidłowego zastosowania, co oznacza sprawdzenie daty ważności, ostrożne otwieranie opakowania i właściwe założenie przed kontaktem narządów płciowych. Każde uszkodzenie mechaniczne lub błąd w użyciu, jak pęknięcie czy zsunięcie, drastycznie obniża poziom ochrony, dlatego nie można mówić o całkowitym wyeliminowaniu możliwości zapłodnienia.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Masturbacja raz w tygodniu » | |
| library_books Sposoby masturbacji kobiet » | |
| library_books Jestem ekshibicjonistką » |
|