Żona unika współżycia

forum | Forum » Pytania erotyczne | |
flag | Data pytania: | 2021-10-23 18:59:17 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 04:41:10 |
Od jakiegoś czasu moja żona unika seksu, ciągle coś jej wypada i się wymiguje, a to ja przysłowiowa głowa boli, a to zmęczona, a to coś tam innego. Zaczynam być poirytowany, jak myślicie o co chodzi? Wcześniej było dobrze, dopiero od mniej więcej trzech miesięcy zaczął się problem
Konieczne jest otwarte porozmawianie z żoną, wyrażenie swoich uczuć i obaw, wsłuchanie się w jej argumenty, zrozumienie potencjalnych przyczyn unikania współżycia, możliwe że problem leży w stresie, zmęczeniu, problemach zdrowotnych lub emocjonalnych, warto zaproponować wizytę u terapeuty par, który pomoże w komunikacji i rozwiązaniu problemu, nie należy wywierać presji, okazywać cierpliwość i wsparcie, skupić się na budowaniu bliskości emocjonalnej, a nie tylko fizycznej, wspólne spędzanie czasu, rozmowy o potrzebach i oczekiwaniach mogą pomóc w ponownym zbliżeniu, ważne jest też zadbanie o romantyczną atmosferę i urozmaicenie życia seksualnego, być może żona potrzebuje więcej czułości i uwagi, to może pomóc w rozwiązaniu problemu.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Bolesne stosunki » | |
library_books Tabletka dzień po » | |
library_books Czy jestem biseksualna? » |
|