Zostawił mnie dla innej

Pytanie na forumODP
Zostawił mnie dla innej
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-23 18:35:11
flagAktualizacja:2025-09-09 08:03:25
ID: 6581f01fa3221

Chłopak powiedział mi, że poznał inną dziewczynę, chce z nią być, a mnie zostawił: (Bardzo mi na nim zależy, jestem w nim zakochana, jestem po prostu zrozpaczona... Cały czas myślę co zrobiłam źle, w czym ona jest lepsza ode mnie: (Czy ktoś mi powie czy jest szansa, że on jeszcze zmieni zdanie?

Porada

Przede wszystkim należy zaakceptować bolesną prawdę o jego decyzji, co jest pierwszym krokiem do odzyskania równowagi emocjonalnej. Analizowanie tego, co zrobiłaś źle, jest destrukcyjne, ponieważ jego wybór nie świadczy o twojej mniejszej wartości, a jedynie o jego własnych uczuciach. Zamiast czekać na jego ewentualny powrót, warto skupić całą energię na sobie, na swoich potrzebach oraz pasjach, które być może zostały zaniedbane. Odbudowa poczucia własnej wartości poprzez spotkania z przyjaciółmi, dbanie o siebie i znalezienie nowych celów pozwoli przetrwać ten trudny czas, a także otworzyć się na przyszłość bez niego.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close