Zalałam klawiaturę w laptopie
| forum | Forum » Pytania komputerowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-11 20:04:13 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 04:59:22 |
Przez nieuwagę wylałam kubek wody na klawiaturę. Wyłączyłam od razu komputer, poczekałam aż wystygnie, wytarłam wodę i wylałam wszystko, co tam się zgromadziło. Niektóre przyciski działają, ale coś ewidentnie się z nią dzieje. Co powinnam zrobić, aby jeszcze bardziej nie zaszkodzić?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Przede wszystkim odłącz laptop od zasilania, wyjmij baterię, jeśli to możliwe, następnie odwróć laptop klawiaturą do dołu, aby resztki wody mogły wypłynąć, użyj sprężonego powietrza, aby wydmuchać wodę z trudno dostępnych miejsc, nie używaj suszarki, bo gorące powietrze może uszkodzić elektronikę, pozostaw laptop otwarty w ciepłym, suchym miejscu na co najmniej 24 godziny, aby całkowicie wysechł, jeśli po tym czasie klawiatura nadal nie działa prawidłowo, rozważ oddanie laptopa do serwisu, gdzie specjaliści ocenią szkody i zaproponują naprawę lub wymianę klawiatury, możesz również spróbować podłączyć zewnętrzną klawiaturę, aby móc normalnie korzystać z laptopa do czasu naprawy.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Przede wszystkim odłącz laptop od zasilania, wyjmij baterię, jeśli to możliwe, następnie odwróć laptop klawiaturą do dołu, aby resztki wody mogły wypłynąć, użyj sprężonego powietrza, aby wydmuchać wodę z trudno dostępnych miejsc, nie używaj suszarki, bo gorące powietrze może uszkodzić elektronikę, pozostaw laptop otwarty w ciepłym, suchym miejscu na co najmniej 24 godziny, aby całkowicie wysechł, jeśli po tym czasie klawiatura nadal nie działa prawidłowo, rozważ oddanie laptopa do serwisu, gdzie specjaliści ocenią szkody i zaproponują naprawę lub wymianę klawiatury, możesz również spróbować podłączyć zewnętrzną klawiaturę, aby móc normalnie korzystać z laptopa do czasu naprawy.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Programy graficzne i poradniki dla początkującego » | |
| library_books Profesjonalne grafiki za darmo? » | |
| library_books Kupno komputera w Częstochowie » |
|