Co na skórki wokół paznokci?

Pytanie na forumODP
Co na skórki wokół paznokci?
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-09-24 22:34:49
flagAktualizacja:2025-09-09 05:00:22
ID: 6581f01eb5492

Mam tendencję do zadzierających się skórek wokół paznokci i nie wiem co mogę używać, aby je zmiękczyć. Ma ktoś taki problem i może coś polecić?

Porada

Aby skutecznie zmiękczyć zadzierające się skórki wokół paznokci, warto regularnie stosować nawilżające olejki, na przykład migdałowy lub jojoba, delikatnie wmasowując je w skórki kilka razy dziennie, można też używać specjalnych kremów do skórek, bogatych w witaminy i składniki odżywcze, ważne jest unikanie obgryzania skórek i ich wyrywania, ponieważ to pogarsza problem, pomocne może być także delikatne odsuwanie skórek patyczkiem z drzewa pomarańczowego po kąpieli, kiedy są miękkie, warto również dbać o odpowiednie nawodnienie organizmu, pijąc dużo wody, co wpływa na elastyczność skóry, regularne stosowanie tych metod powinno przynieść widoczną poprawę stanu skórek.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close