Czym myć twarz?
| forum | Forum » Pytania kosmetycze | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-04 21:37:32 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:05:21 |
Myję twarz tymi samymi preparatami co resztę ciała, np. pod prysznicem. Jednak niedawno wyczytałam, że to niezdrowe i źle wpływa na jej wygląd. Jak powinnam dbać o skórę twarzy w takim razie, co kupić? Mam cerę mieszaną ze skłonnością do przetłuszczania się (świecenia) w okolicach nosa i brody. Czasami, choć coraz rzadziej, w miejscach tych miewam małe wypryski. Zależy mi na środku łatwym w użyciu, bo np. rano mam niewiele czasu.
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Mycie twarzy preparatami do ciała jest niewskazane, gdyż skóra twarzy jest delikatniejsza i ma inne potrzeby, co może prowadzić do podrażnień lub zaburzeń jej równowagi. Dla cery mieszanej ze skłonnością do przetłuszczania, w tym strefy T, rekomendowane są specjalistyczne, łagodne żele lub pianki myjące, które skutecznie, lecz delikatnie oczyszczają. W przypadku ograniczonego czasu rano, doskonałym rozwiązaniem będzie płyn micelarny, oferujący szybkie oczyszczenie bez konieczności spłukiwania. Po umyciu warto zastosować tonik bez alkoholu, a następnie lekki krem nawilżający, przeznaczony dla cery mieszanej lub tłustej, aby zrównoważyć wydzielanie sebum i zapobiec świeceniu się skóry, poprawiając jej wygląd.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Mycie twarzy preparatami do ciała jest niewskazane, gdyż skóra twarzy jest delikatniejsza i ma inne potrzeby, co może prowadzić do podrażnień lub zaburzeń jej równowagi. Dla cery mieszanej ze skłonnością do przetłuszczania, w tym strefy T, rekomendowane są specjalistyczne, łagodne żele lub pianki myjące, które skutecznie, lecz delikatnie oczyszczają. W przypadku ograniczonego czasu rano, doskonałym rozwiązaniem będzie płyn micelarny, oferujący szybkie oczyszczenie bez konieczności spłukiwania. Po umyciu warto zastosować tonik bez alkoholu, a następnie lekki krem nawilżający, przeznaczony dla cery mieszanej lub tłustej, aby zrównoważyć wydzielanie sebum i zapobiec świeceniu się skóry, poprawiając jej wygląd.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
0/0-0 | ||
| library_books Brzydkie pięty » | |
| library_books Używanie kosmetyków na co dzień » | |
| library_books Trudności z rozczesywaniem włosów po umyciu » |
|