Jak być ładniejszą?

forum | Forum » Pytania kosmetycze | |
flag | Data pytania: | 2021-10-24 12:10:14 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:08:21 |
Chciałabym byc ładniejsza... Na szczęście nie mam problemów z wagą, bo jestem szczupła, więc nie w tym problem. Ale nie podoba mi się moja twarz... Taka okrągła, bez wyrazu, jak patrze na zdjęcia innych dziewczyn na ie to strasznie im zazdroszczę. Jak się malować, żeby byc ładniejszą?
Rozwiązaniem problemu braku pewności siebie wynikającego z wyglądu twarzy jest skupienie się na makijażu konturującym, który optycznie wysmukli okrągłą twarz, warto nauczyć się technik modelowania światłem i cieniem, aby nadać twarzy więcej definicji, podkreślając kości policzkowe i linię żuchwy, dodatkowo, odpowiednio dobrany makijaż oczu, na przykład smoky eye, może odwrócić uwagę od okrągłych kształtów, warto również zadbać o brwi, nadając im odpowiedni kształt, co wpłynie na ogólny wygląd twarzy, istotne jest także znalezienie inspiracji w makijażach gwiazd o podobnych rysach twarzy i dostosowanie ich do własnych potrzeb, eksperymentowanie z różnymi technikami i kosmetykami pozwoli znaleźć idealny makijaż, podkreślający atuty i ukrywający mankamenty, co w rezultacie poprawi samopoczucie i zwiększy pewność siebie.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Kosmetyki z aloesem do skóry suchej » | |
library_books Problem z zaskórnikami » | |
library_books Jak dbać o włosy farbowane? » |
|