Jak pozbyć się zapachu papierosów z domu?

Pytanie na forumODP
Jak pozbyć się zapachu papierosów z domu?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-10-24 12:07:59
flagAktualizacja:2025-09-09 06:26:20
ID: 6581f01fb296c

Dwa miesiące temu rzuciłam palenie papierosów. Paliłam długo, bo 15 lat. Często paliłam w domu. Odkąd przestałam czuję, że w domu śmierdzi papierosami. Wyprałam wszystkie ciuchy i koce w domu, ale przykry zapach nadal się unosi. Jak pozbyć się zapachu papierosów z domu? Czy odświeżacz powietrza załatwi sprawę, czy jednak jeszcze coś muszę zastosować?

Porada

Aby skutecznie pozbyć się zapachu papierosów, konieczne jest kompleksowe działanie, gdyż dym osadza się na wielu powierzchniach. Należy gruntownie umyć wszystkie ściany, sufity, meble twarde i podłogi, używając roztworów neutralizujących zapach nikotyny, np. octu. Warto zlecić profesjonalne pranie dywanów, zasłon i tapicerowanych mebli, ponieważ te materiały intensywnie chłoną dym. Zwykłe odświeżacze powietrza jedynie maskują problem, nie usuwając jego źródła, nie wystarczą. Rozważ także ozonowanie pomieszczeń, które efektywnie eliminuje uporczywe zapachy. Ostatecznie, jeśli zapach nadal się utrzymuje, rozważ odmalowanie ścian.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close