Jak dbać o włosy farbowane?

forum | Forum » Pytania kosmetycze | |
flag | Data pytania: | 2021-10-23 17:45:14 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:09:21 |
W jednej chwili zaczęłam bardzo szybko siwieć. Musiałam, więc pofarbować włosy. Kolor robiła mi fryzjerka w profesjonalnym salonie, jednym z lepszych w mieście. Niestety moje włosy są bardzo zniszczone. Puszą się, są łamliwe, kruche, zaczęły się rozdwajać końcówki. Czym wspomóc włosy? Jak o nie dbać, by były odżywione? Mam wrażenie, że je zniszczyłam
Proponowanym rozwiązaniem jest wprowadzenie kompleksowej pielęgnacji regeneracyjnej, skupionej na intensywnym odżywianiu oraz ochronie osłabionych pasm. Należy sięgnąć po specjalistyczne szampony i odżywki do włosów farbowanych, które są delikatniejsze i pomagają utrzymać pigment. Kluczowe będzie regularne stosowanie masek bogatych w emolienty, proteiny i humektanty, co pozwoli odbudować zniszczoną strukturę oraz przywrócić elastyczność, a także warto włączyć olejowanie włosów przed myciem. Zabezpieczanie końcówek serum silikonowym oraz ograniczenie stylizacji na gorąco zapobiegnie dalszym uszkodzeniom, wspierając powrót włosów do dobrej kondycji.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Czy mogę używać konturówki jak mam wąskie usta? » | |
library_books Sińce pod oczami jak zwalczyć? » | |
library_books Jak zmyć szamponetkę? » |
|