Jak pozbyć się przebarwień po słońcu?
| forum | Forum » Pytania kosmetycze | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-25 15:33:36 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:10:21 |
W jaki sposób radzicie sobie z przebarwieniami po słońcu? Ja po minionym lecie mam z nimi okropny problem. Faktycznie przebywałam bardzo dużo na słońcu, a na mojej skórze pojawiło się wiele ciemnych plam, bardzo źle wyglądający. Macie jakieś sposoby, aby się ich szybko pozbyć?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Aby szybko pozbyć się przebarwień po słońcu, wprowadź do rutyny kosmetyki z aktywnymi składnikami rozjaśniającymi, jak witamina C, niacynamid, kwas azelainowy lub alfa-arbutyna, redukujące ciemne plamy. Regularne, delikatne złuszczanie naskórka, np. kwasami AHA czy PHA, przyspieszy odnowę komórkową, ułatwiając usunięcie przebarwień. Kluczowa jest codzienna, wysoka ochrona przeciwsłoneczna, zapobiegająca pogłębianiu się zmian i powstawaniu nowych. Przy uporczywych przebarwieniach, warto skonsultować się z dermatologiem; może on zaproponować profesjonalne zabiegi, jak peelingi chemiczne czy laseroterapię, dla szybszych efektów.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Aby szybko pozbyć się przebarwień po słońcu, wprowadź do rutyny kosmetyki z aktywnymi składnikami rozjaśniającymi, jak witamina C, niacynamid, kwas azelainowy lub alfa-arbutyna, redukujące ciemne plamy. Regularne, delikatne złuszczanie naskórka, np. kwasami AHA czy PHA, przyspieszy odnowę komórkową, ułatwiając usunięcie przebarwień. Kluczowa jest codzienna, wysoka ochrona przeciwsłoneczna, zapobiegająca pogłębianiu się zmian i powstawaniu nowych. Przy uporczywych przebarwieniach, warto skonsultować się z dermatologiem; może on zaproponować profesjonalne zabiegi, jak peelingi chemiczne czy laseroterapię, dla szybszych efektów.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
0/0-0 | ||
| library_books Czy powinnam zapisać się na kurs kosmetyczny? » | |
| library_books Kupowanie dobrej jakości kosmetyki » | |
| library_books Jaki rodzaj podkładu do cery naczynkowej » |
|