Jakimi kosmetykami skutecznie nawilżę ciało?

forum | Forum » Pytania kosmetycze | |
flag | Data pytania: | 2021-10-25 15:34:53 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:16:25 |
Mam ogromny problem z suchą skórą. Już sobie nie radzę. Wszystko mnie swędzi, skóra się łuszczy. Jednym słowem dramat. Jak dotąd nie mogę znaleźć żadnego balsamu, który rozwiązałby mój problem. Czy macie coś naprawdę skutecznego?
Rozwiązaniem problemu suchej skóry jest regularne stosowanie emolientów, bogatych w składniki nawilżające i natłuszczające, takie jak masło shea, oleje roślinne i ceramidy, ważne jest codzienne nakładanie balsamu po kąpieli, gdy skóra jest jeszcze wilgotna, co ułatwia wchłanianie, warto również unikać długich, gorących kąpieli, które wysuszają skórę, zamiast tego preferować krótkie, letnie prysznice z użyciem delikatnych, niezawierających mydła środków myjących, dodatkowo, picie odpowiedniej ilości wody w ciągu dnia wspomaga nawilżenie od wewnątrz, a stosowanie nawilżacza powietrza w pomieszczeniach, zwłaszcza w sezonie grzewczym, może przynieść ulgę suchej skórze, należy także zwrócić uwagę na skład ubrań, wybierając naturalne tkaniny, takie jak bawełna, które pozwalają skórze oddychać, unikanie szorstkich materiałów może zmniejszyć podrażnienia.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Jaki żel pod prysznic warto kupić? » | |
library_books Ratunku. Spaliłam się! » | |
library_books Maseczka z chleba » |
|