Jak pozbyć się zaskórników?

Pytanie na forumODP
Jak pozbyć się zaskórników?
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-11-22 09:17:19
flagAktualizacja:2025-09-09 05:10:21
ID: 6581f02055518

Mam spory problem z zaskórnikami. Widać je nawet pod makijażem. Czy jest jakiś sposób, by się ich pozbyć? Mam skórę mieszaną, niestety ze skłonnością do alergii, więc nie wszystkie kosmetyki mogę stosować. Poradzicie coś na zaskórniki? Jak z tym walczyć? Może jakieś domowe, babcine sposoby? Jest to duży problem estetyczny dla mnie.

Porada

Zaskórniki na skórze mieszanej i alergicznej wymagają delikatnego, skutecznego podejścia. Stosuj wyłącznie łagodne, hipoalergiczne preparaty myjące, które oczyszczają bez naruszania bariery ochronnej. Wprowadź produkty z niskim stężeniem kwasu salicylowego, który efektywnie odblokowuje pory, redukując zaskórniki, po próbie uczuleniowej. Wybieraj kosmetyki niekomedogenne, by nie zatykać porów. Regularne nawilżanie jest kluczowe. Delikatne domowe metody, jak napary ziołowe, mogą wspomóc, ale z ostrożnością, obserwując reakcje alergiczne. Brak poprawy wymaga wizyty u dermatologa.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close