Jaki szampon do włosów farbowanych?

Pytanie na forumODP
Jaki szampon do włosów farbowanych?
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-10-08 13:26:22
flagAktualizacja:2025-09-09 05:14:22
Pytanie użytkownika

Niestety wiek robi swoje i zauważam siwe włosy na głowie. Postanowiłam je ufarbować. Kupiłam odpowiedni kolor farby i wykonałam domową koloryzację. Niestety moje włosy są zupełnie pozbawione blasku, są matowe i oklapnięte. Jaki szampon polecacie na włosy farbowane? A może macie przepis na domowy szampon, który odżywi włosy i przywróci im blask?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Włosy farbowane wymagają specjalnej pielęgnacji, dlatego warto sięgnąć po szampon dedykowany włosom po koloryzacji, szampon powinien zawierać składniki odżywcze i filtry UV, które ochronią kolor przed blaknięciem, warto poszukać produktów z olejkami, na przykład arganowym lub kokosowym, które nawilżą włosy i dodadzą im blasku, można też spróbować domowej receptury, mieszając delikatny szampon dla dzieci z łyżką miodu i kilkoma kroplami olejku eterycznego, na przykład lawendowego, taka mieszanka odżywi włosy i nada im naturalny blask, pamiętajmy o regularnym stosowaniu odżywki lub maski do włosów farbowanych, to pomoże utrzymać odpowiedni poziom nawilżenia i zapobiegnie ich matowieniu.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Włosy farbowane wymagają specjalnej pielęgnacji, dlatego warto sięgnąć po szampon dedykowany włosom po koloryzacji, szampon powinien zawierać składniki odżywcze i filtry UV, które ochronią kolor przed blaknięciem, warto poszukać produktów z olejkami, na przykład arganowym lub kokosowym, które nawilżą włosy i dodadzą im blasku, można też spróbować domowej receptury, mieszając delikatny szampon dla dzieci z łyżką miodu i kilkoma kroplami olejku eterycznego, na przykład lawendowego, taka mieszanka odżywi włosy i nada im naturalny blask, pamiętajmy o regularnym stosowaniu odżywki lub maski do włosów farbowanych, to pomoże utrzymać odpowiedni poziom nawilżenia i zapobiegnie ich matowieniu.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close