Jaki szampon do włosów farbowanych?
| forum | Forum » Pytania kosmetycze | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-08 13:26:22 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:14:22 |
Niestety wiek robi swoje i zauważam siwe włosy na głowie. Postanowiłam je ufarbować. Kupiłam odpowiedni kolor farby i wykonałam domową koloryzację. Niestety moje włosy są zupełnie pozbawione blasku, są matowe i oklapnięte. Jaki szampon polecacie na włosy farbowane? A może macie przepis na domowy szampon, który odżywi włosy i przywróci im blask?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Włosy farbowane wymagają specjalnej pielęgnacji, dlatego warto sięgnąć po szampon dedykowany włosom po koloryzacji, szampon powinien zawierać składniki odżywcze i filtry UV, które ochronią kolor przed blaknięciem, warto poszukać produktów z olejkami, na przykład arganowym lub kokosowym, które nawilżą włosy i dodadzą im blasku, można też spróbować domowej receptury, mieszając delikatny szampon dla dzieci z łyżką miodu i kilkoma kroplami olejku eterycznego, na przykład lawendowego, taka mieszanka odżywi włosy i nada im naturalny blask, pamiętajmy o regularnym stosowaniu odżywki lub maski do włosów farbowanych, to pomoże utrzymać odpowiedni poziom nawilżenia i zapobiegnie ich matowieniu.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Włosy farbowane wymagają specjalnej pielęgnacji, dlatego warto sięgnąć po szampon dedykowany włosom po koloryzacji, szampon powinien zawierać składniki odżywcze i filtry UV, które ochronią kolor przed blaknięciem, warto poszukać produktów z olejkami, na przykład arganowym lub kokosowym, które nawilżą włosy i dodadzą im blasku, można też spróbować domowej receptury, mieszając delikatny szampon dla dzieci z łyżką miodu i kilkoma kroplami olejku eterycznego, na przykład lawendowego, taka mieszanka odżywi włosy i nada im naturalny blask, pamiętajmy o regularnym stosowaniu odżywki lub maski do włosów farbowanych, to pomoże utrzymać odpowiedni poziom nawilżenia i zapobiegnie ich matowieniu.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Krem do golenia i coś po goleniu » | |
| library_books Kiedy ściągnąć folię z tatuażu? » | |
| library_books Jak dbać o cerę naczynkową? » |
|