Kosmetyki z aloesem do skóry suchej

Pytanie na forumODP
Kosmetyki z aloesem do skóry suchej
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-12-15 08:17:14
flagAktualizacja:2025-09-09 05:17:25
ID: 6581f020ed772

Mam bardzo suchą skórę. Problem zaostrza się, gdy temperatury spadają. Moje dłonie są szorstkie i napięte. Skóra często pęka. Nie najlepiej jest na skórze twarzy. Słyszałam, że aloes działa cuda na suchą skórę. Ktoś stosował i może polecić? Jeśli kosmetyki z aloesem dobrze nawilżają to jakie wybrać? Z dodatkiem aloesu, czy w 90% wykonane z aloesu?

Porada

Problem bardzo suchej, szorstkiej, pękającej skóry dłoni i twarzy, nasilający się w niskich temperaturach, wymaga intensywnej pielęgnacji. Aloes, znany z silnych właściwości nawilżających i regenerujących, jest tu kluczowy. Rekomenduje się wybór kosmetyków z wysokim stężeniem aloesu, najlepiej powyżej 90%, co zapewni maksymalne nawilżenie i ukojenie. Produkty z niższym dodatkiem aloesu mogą wspierać pielęgnację, lecz dla skutecznej regeneracji preferowane są te o najwyższej koncentracji. Regularne aplikowanie żelu lub kremu z aloesem, zwłaszcza po umyciu, pomoże odbudować barierę ochronną skóry. Konsekwentna aplikacja przywróci komfort, elastyczność, zredukuje szorstkość, napięcie oraz zapobiegnie pękaniu.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close