Nieporządna fryzura

Pytanie na forumODP
Nieporządna fryzura
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2022-02-16 23:49:37
flagAktualizacja:2025-09-09 05:21:25
ID: 6581f0218511b

Mam dziwne włosy, nie słuchają się. Nawet po uczesaniu nie wyglądają schludnie. Ciągle wyglądam, jakbym nie używała grzebienia ani szczotki. Co mogę z tym zrobić? Czy sprawdzą się w moim przypadku jakieś specjalne kosmetyki. Próbowałam na razie różnych cięć, np. Z grzywką, i nie pomogło nawet troszeczkę.

Porada

Rozważenie dogłębnej analizy stanu włosów, w tym porowatości i rodzaju skrętu, jest kluczowe, ponieważ pozwoli to na precyzyjne dobranie pielęgnacji, uwzględniającej specyficzne potrzeby niesfornych kosmyków, warto skonsultować się z trychologiem, który oceni kondycję skóry głowy i włosów, wykluczając problemy dermatologiczne wpływające na ich wygląd, zastosowanie odpowiednich masek i odżywek nawilżających, emolientowych lub proteinowych, w zależności od potrzeb, może znacząco poprawić ich elastyczność i podatność na układanie, techniki stylizacji na mokro, takie jak plopping czy scrunching, mogą pomóc w definiowaniu naturalnego skrętu i zapobieganiu puszeniu się, natomiast unikanie suszenia gorącym powietrzem oraz stosowanie delikatnych szczotek z naturalnego włosia zminimalizuje uszkodzenia i elektryzowanie się włosów, regularne podcinanie końcówek zapobiegnie rozdwajaniu i poprawi ogólny wygląd fryzury.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close